ارتباط میزان و تنوع گروههای غذایی مورد استفاده با ویژگی های آنتروپومتریک در کودکان دارای اختلال بیش فعالی/ کمبود توجه، در مقایسه با کودکان عادی در شهر اردبیل
by محمدی، رضا.
[ Thesis ( پايان نامه فارسی) ]Current location | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|
كتابخانه مركزی | Available | 0000002913 |
شماره پایان نامه : پ0625
پزشکی دکتری حرفه ای پزشکی 1396
کتابنامه.
اختلال کم توجهی/ بیش فعالی (ADHD) یک اختلال روانپزشکی است که در طبقه اختلالات رشدی عصبی قرار دارد. این اختلال عملکردهای اجرائي (نظیر تمرکز حواس و کنترل مهاری) را تخریب می کند. مشاهده شده است که شاخصهای آنتروپومتریک بین مبتلایان به ADHD و کودکان سالم متفاوت می باشد لذا مطالعهی حاضر با هدف مقایسهی میزان گروههای غذایی مورد استفاده در کودکان ADHD با کودکان عادی و ارتباط آن با ویژگیهای آنتروپومتریک در کودکان بیشفعال شهر اردبیل اجرا شده است. مواد و روشها: مطالعهی حاضر از انواع مطالعات مورد شاهدی میباشد. طی مطالعهی حاضر، تعداد 100 نفر از کودکان مبتلا به ADHD که بیماری آنها توسط روانپزشک و براساس معیارهای DSM-V تأیید شده بود، بعنوان گروه ADHD وارد مطالعه شدند. تعداد مشابهی از کودکان، که از نظر سنی و جنسی با گروه اول همسان سازی شدهبودند نیز به عنوان گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. شدت بیماری از طریق پرسشنامه کانرز ارزیابی گردید. شاخصهای آنتروپومتریک قد، وزن، شاخص توده بدن، دور شکم و دور بازو در کودکان هر دو گروه اندازهگیری شد. اطلاعات تغذیهای کودکان، از طریق پرسشنامههای یادآور 24 ساعته مواد غذایی و پرسشنامه بسامد مواد غذایی اخذ شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از شاخص های آماری مانند میانگین و انحراف استاندارد و آزمون T مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: میانگین سنی کودکان گروه ADHD 8/33±2/1 سال بود و ٪72 بیماران پسر بودند. BMI و دور شکم کودکان گروه ADHD، به شکل معنیداری بیشتراز کودکان سالم بود ولی این اختلافات ارتباطی به شدت بیماری و یا نوع آن نداشتند. همچنین، کودکان گروه ADHD، غذاهای آماده و قندهای ساده بیشتر و پروتئين، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین C، روی و کلسیم کمتری نسبت به کودکان گروه کنترل مصرف میکردند. نتیجه گیری : در نهایت با توجه به بالا بودن ارتباط شدت اختلال با تنوع غذایی کودکان ADHD، ضروری است که علاوه بر درمان دارویی به رژیم های غذایی این کودکان توجه خاصی مبذول گردد.
Back ground & objective: Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is one of the most commonly diagnosed childhood psychiatric disorders and it constitutes a groupof developmental disorders, which are characterized by inadequate level of attention, excessive activity and impulsivity. Prevalene of ADHD in boys is 3 times more than girls. Some studies have shown differences in some anthropometric indices between ADHD children and normal Aones. This study aims to compare nutritional patterns and anthropometric indices between ADHD and normal children. Methods: this study is a case-control one. 100 children with ADHD (Cases) and 100 normal children (Controls) with same age and gender were entered the study. Height, weight, abdominal circumference, upper mid-arm circumference and body mass index were the anthropometric indices which were gathered from each group. Nutritional habits were gathered by food frequency questionnaire and 24-hour food reminder questionnaire. Collected data were analyzed by SPSS software. Results: Mean age of cases were 8/33±2/1 years and 72% of cases were male. No significant difference were found between two groups in these factors. Abdominal circumference and BMI in cases were significantly higher than controls. Also, cases were consuming more simple sugars and fast foods and less protein, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, zinc and calcium than the other group. Conclusion: finally it seems ADHD is related with certain nutritional habits and some anthropometric disorders like overweight and obesity
فارسی
مورد شاهدی
There are no comments for this item.