بررسي بيماران بستري با اجسام خارجي در مجاري تنفسي و مــري در بيمـارستــان دكتر فاطمي اردبيل در سال 1375.

by گلستانی، خلیل.
[ Thesis ( پايان نامه فارسی) ] Published by : علوم پزشکی اردبیل، ( اردبیل :) Physical details: مصور، جدول، نمودار. 89ص.: Year: 1377 Item type: Thesis ( پايان نامه فارسی)
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Current location Call number Status Date due Barcode
كتابخانه مركزی
Available 0000000029

شماره پایان نامه : پ009

پزشکی دکتری حرفه ای پزشکی 1377

کتابنامه.

اجسام خارجي در مجاري تنفسي و مري يكي از فوريتهاي پزشكي است كه غالبا" پزشكان عمومي با آن روبرو هستند.
گاها" امكانات و تجهيزات باليني كافي براي درمان كلاسيك آن در همه جا در دسترس نيست، و از سوي ديگر بخاطر اورژانس بودن مسئله ، تاخير در درمان با مرگ و مير بالا همراه خواهد بود. لذا هدف از بررسي، مهم و حياتي بودن مسئله ميباشد، زيرا كه با كوچكترين تاخير در درمان و يا اقدامات حياتي اوليه چه بسا كه بيمار از بين برود و يا اينكه عوارضي جانبي خطرناك را بجا بگذارد.
با توجه به روشن شدن اين مسئله كه اكثر قربانيان در چه سني قرار دارند ؟ ويا بيشترين نوع اجسام خارجي را چه چيزهائي تشكيل ميدهد؟ براي پيشگيري از آسپيراسيون بسيار مهم ميباشد، لذا بخاطر رسيدن به اين هدف در مورد بيماران بستري در بيمارستان فاطمي اردبيل كه در طول سال 1375 در اين مركز بخاطر اجسام خارجي بستري و تحت درمان قرار گرفته اند . تحقيقاتي بعمل آمده است.
نتايج مطالعه نشان داده است كه 80% بيماران در محدوده سني 7 – 1 سالگي ميباشد كه از ميان 75% مذكر و 25% مؤنث ميباشد.
بيشترين نوع اجسام خارجي در بين بيماران بستري از نوع اسباب بازي و پاك كن مي باشد كه حدود 70% را شامل ميشود.
نوع گياهي 20% و 10% بقيه را استخوان ماهي و غيره تشكيل مي دادند.
پس با اين آمار ما مي توانيم با پيشگيري از اين حوادث از بسياري از عوارض ناگوار در جامعه بكاهيم.
روش تحقيق: در مطالعه حاضر ماهيت موضوع ايجاب مي كرد كه از روش تحقيقي گذشته نگر (Retrospective) استفاده شود.
بخاطر همين با مراجعه به پرونده هاي بيماران بستري شده در طول سال 1375 ، آنها را مورد تحقيق قرار داديم . براي توصيف اطلاعات از نمودار ، جداول ، ميانگين و درصد استفاده شده است.
نتايج : در تحقيقات بعمل آمده در مورد بيماران بستري در بيمارستان فاطمي اردبيل در مورد اجسام خارجي در مري ، به اين نتيجه رسيده ايم كه بيشترين اجسام خارجي را در مري انواع اسباب بازي كوچك و پاك كن تشكيل ميداده اند، در صورتي كه در تحقيقات بعمل آمده ( دويس و ساندوز، 1994 ) سكه ها را شايعترين اجسام خارجي وارد شونده به مري دانسته اند. با توجه به نتايج بدست آمده ما مي توانيم بخوبي از آن استفاده كرده و در جهت پبشگيري گام برداريم طوري كه از بچه هاي كوچك نهايت مواظبت بعمل آمده تا از آسپيراسيون اجسام خارجي جلوگيري كنيم. پاك كن و اسباب بازيهاي ريز كه موجب آسپيراسيون ميشوند ، بايد نهايت دقت بعمل آيد تا در دسترس كودك قرار نگيرد. با توجه به اينكه 75% بيماران را در اين بررسي افراد و كودكان مذكر تشكيل ميدادند ، لذا بايد اين كودكان را تحت نظر قراربدهيم تا از هر گونه عوارض احتمالي خارجي بكاهيم.

فارسی

There are no comments for this item.

to post a comment.