بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي شهرستان اردبيل در سال 1378

by دکتر علی مجیدپور
[ research project (طرح تحقیقاتی) ] Item type: research project (طرح تحقیقاتی)
Online resources:
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Current location Call number Status Date due Barcode
كتابخانه مركزی
Not for loan 0000037915

درجه علمی مجری طرح : متخصص بيماريهاي عفوني ، دانشيار

علی نعمتی - درجه علمی : كارشناس ارشد تغذيه ، مربي

مقدمه (بيان مسئله ) : وضعيت تغذيه افراد، وضعيت تغذيه اجتماع را نشان مي دهد. اشخاص با نژاد و فرهنگ متفاوت نوع و مقدار غذاي مصرفي متفاوتي دارند. انتخاب غذاي افراد به عوامل متعددي مثل فرهنگ، اعتقادات مذهبي ، دانش در مورد غذا، روش زندگي و ارتباطات اجتماعي بستگي دارد. مطالعه الگوي مصرف مواد غذايي سبب شناخت و ارزيابي وضعيت تغذيه در جامعه شده و چگونگي مصرف منابع حياتي ، توزيع مواد غذايي و نيز دسترسي به مواد غذايي را نشان مي دهد.
اهداف: هدف از اين بررسي تعيين ميزان دريافت كالري و مواد غذايي و عادات و الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي شهر اردبيل بود.
روش تحقيق : بدين منظور 15 روستا از كل روستاهاي اطراف شهر اردبيل انتخاب شد. و 250 خانوار از 15 روستاي شهر اردبيل جهت مطالعه به طور تصادفي انتخاب شدند در اين بررسي 156 مرد 50-19 ساله ، 73 مرد بيشتر از 50 ساله ، 157 زن 50-19 ساله و 65 زن بالاي 50 ساله مورد مطالعه قرار گرفتند. بررسي غذايي بوسيله يادآور خوراك 24 ساعته و تكرار مصرف مواد توسط پژوهشگران آموزش ديده انجام شد و نتايج بدست آمده با استفاده از برنامه هاي آماري Spss, Fp2, Epiqآناليز شدند.
نتيجه و بحث : نتابج اين مطالعه نشان داد كه دريافت ويتامينهاي B12, B3, B1 , C و پروتيئن و املاح كلسيم و آهن در زنان و مردان روستايي بيشتر از مقادير توصيه شده WHO بود (P<0/001) . كالري دريافتي روزانه مردان از نظر آماري بيشتر از زنان بود (P<0/05) . هيچ اختلاف معني داري از نظر دريافت مواد غذايي بين زنان و مردان مشاهده نشد بجز آهن ، كه دريافت آهن در مردان 50-19 ساله روستايي بيشتر از زنان 50-19 ساله بود (P<0/05) .
نتايج حاصل از بسامد مصرف مواد غذايي نشان داد كه عمده غذاي مصرفي جوامع روستايي نان لواش ، بيسكويت – سيب زميني – تخم مرغ – شير – ماست – پنير – سير و پياز – روغن نباتي – كره و گوجه فرهنگي بود. با توجه به نتايج بدست آمده مصرف منظم سبزيجات و ميوه جات و نيز دريافت روزانه لبنيات به ميزان مقادير توصيه شده (RDA) مي تواند در بهبود وضعيت تغذيه و تعديل دريافت مواد مغذي موثر باشد.

There are no comments for this item.

to post a comment.